Wat is projectmanagement?

Wat is projectmanagement nou eigenlijk? Elke organisatie gebruikt projectmanagement. Voor bijzondere werkzaamheden of projecten wordt er een projectgroep of projectorganisatie opgericht die met oplossingen moet komen. Een complex proces omdat je te maken hebt met verschillende samenwerkingsverbanden. Binnen organisaties ontstaan veel managementprojecten voor het oplossen van organisatie- en managementproblemen, zoals strategie, bestuur, investeringsbeslissingen, kwaliteit, klantgerichtheid en organisatiecultuur. Alles wat buiten de dagelijkse werkzaamheden valt, wordt een nieuw project. Projectmanagement is het aansturen van dat project. Wil je meer informatie over hoe Succesvolle Projecten jouw organisatie kan helpen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Waarom is projectmanagement belangrijk?

Projectmanagement is zo belangrijk om veranderingen van A naar B zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Projectmanagement gaat ervoor zorgen dat alle onderdelen goed op elkaar af worden gestemd, zodat het project volgens planning blijf lopen. Veel organisaties zijn minder goed in het afronden van grote en complexe projecten. Succesvolle projecten helpt het project succesvol af te ronden, zonder dat er problemen ontstaan als:

  • Slechte communicatie;
  • Onvoldoende samenwerking;
  • Ontoereikende vaardigheden;
  • Onvolledige lijst van eisen en wensen;
  • Te veel veranderingen;
  • Gebrek aan ondersteuning van het management;
  • Technische onkunde;
  • Te weinige mensen of middelen;
  • Onrealistisch schattingen of planning;
  • Onduidelijke doelen.

Een succesvol project door Succesvolle projecten

Succesvolle projecten biedt projectmanagement op mat aan. Wij helpen jouw projectmanagement te optimaliseren door middel van bijvoorbeeld workshops, webinars of andere informatiebronnen. Succesvolle projecten is dé specialist als het gaat om het succesvol doorvoeren van veranderingen binnen een organisatie. Wij willen graag op een nieuwe manier kennis inzetten in jouw organisatie, zodat jullie trajecten snel en succesvol verlopen. Samen gaan we om de tafel om te kijken waar het probleem ligt, zodat we dat kunnen aanpakken. Projecten zijn vaak erg complex. Succesvolle projecten denkt niet dat er een alles-in-een pakket is voor het oplossen van de problemen. Elk project is uniek en heeft een eigen aanpak nodig. Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op voor een geheel vrijblijvend intakegesprek. En wie weet laat Succesvolle projecten jouw project sneller, goedkoper en succesvoller verlopen!

Meer informatie van Succesvolle projecten over wat projectmanagement is?

Contact opnemen
Contact opnemen
Succesvolle projecten contact

Contactformulier

Vul vrijblijvend het contactformulier in: