Veranderingen binnen organisaties

De wereld is altijd in bewegingen. Bijvoorbeeld als we het hebben over de nieuwste technologieën, veranderende verhoudingen en demografische verschuiving. Hierdoor zijn organisaties ook altijd erg dynamisch. Organisatieverandering is telkens vaker nodig om effectief en efficiënt te blijven werken. Dit is niet makkelijk. Cultuurverandering roept namelijk veel weerstand op bij mensen. Veranderingen hebben begeleiding nodig om zo een succesvol verandertraject te doorlopen. Succesvolle projecten is specialist op het gebied van het succesvol en snel doorvoeren van veranderingen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Weerstand bij een verandertraject

Elk verandertraject levert weerstand op. Deze weerstand is in te delen in 5 fases met elke wat tips:

  • Fase 1. Ontkenning: mensen negeren informatie (on)bewust om het slechte nieuws op afstand te houden. In situaties van ontkenning kan je het beste de boodschap rustig blijven herhalen en aangeven dat dit de realiteit is.
  • Fase 2. Boosheid: in de 2e fase kunnen mensen erg emotioneel reageren. Dit is nooit persoonlijk bedoeld maar een natuurlijke reactie op een verandering. Geef mensen een uitlaatklep en laat zien dat ze gehoord worden.
  • Fase 3. Onderhandelen: mensen zijn over hun boosheid heen en gaan nadenken over hoe ze het er het beste van kunnen maken. Wijs mensen op de keuzemogelijkheid en geef aan hoe ze bij kunnen dragen aan het project.
  • Fase 4. Depressie en testen: het kan zijn dat een groep mensen alsnog in een depressie zijn geraak. Geef hen de tijd om alles te verwerken.
  • Fase 5. Acceptatie: uiteindelijk accepteren mensen de nieuwe situatie en kom de oude manier van werken weer terug. Acceptatie heeft wel tijd nodig.

Succesvolle projecten

Wij helpen organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van ambities. Wij zijn de specialist als het gaat om succesvol en snel doorvoeren van veranderingen. Onze aanpak voor organisatieverandering is uniek en resultaatgericht. Wij helpen niet alleen met het verandertraject, maar zorgen er ook voor dat de organisatie een ontwikkeling doormaakt van verandervermogen. Het is namelijk niet gemakkelijk om het betrouwbare patroon los te laten. Succesvolle projecten helpt met een uniek plan op maat. Alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat de gewenste cultuuromslag realisatie wordt. Wij helpen met het doorvoeren van veranderingen door het geven van bijvoorbeeld workshops, webinars of andere informatiebronnen.
Op zoek naar ons? Neem vandaag nog telefonisch contact op voor een intakegesprek. Het gesprek is altijd vrijblijvend! Succesvol projecten helpt om veranderingen succesvol, snel en goedkoop door te voeren!

Meer informatie van Succesvolle projecten over een effectief verandertraject?

Contact opnemen
Contact opnemen
Succesvolle projecten contact

Contactformulier

Vul vrijblijvend het contactformulier in: