Projectmanagement theorie

Wellicht herken jij je ook in het volgende. Voor het managen van projecten zijn een overweldigend aantal theorieën en tools. Je ziet door de grote hoeveelheid aan mogelijkheden door de bomen het bos niet meer. Soms is een projectmanagement theorie direct toepasbaar op jouw project. Sommige projectmanagement tools zijn zelfs noodzakelijk en moet je altijd gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten theorieën en tools die van waarde kunnen zijn. Maar welke?

Te veel theorie en te weinig direct toepasbaar

Door die gigantische bergen aan theoretische verhandelingen, aanwijzingen, toepassingen, e.d. heb je geen beeld van de mogelijkheden die dit alles concreet voor jouw project te bieden heeft. Te veel tijd gaat zitten in het doornemen en uitzoeken van allerlei informatiebronnen zonder dat dit jouw project praktisch verder helpt.

Hoe maak je de vertaalslag tussen theorie en praktijk?

Succesvolle projecten biedt projectmanagement op maat aan. Wij helpen je graag met verschillende praktische en eenvoudige tips en adviezen die we overbrengen in bijvoorbeeld (online) workshops, webinars of op andere wijzen. Succesvolle projecten is een specialist bij doorvoeren van veranderingen binnen organisaties. Wij zetten onze unieke aanpak, in combinatie met een goede projectmanagement theorie en/of tool, in om projecten sneller en succesvoller te laten verlopen.

Projectmanagement competenties

Succesvolle projecten werkt niet via standaardmethoden. We helpen je voornamelijk met het optimaal inzetten van jouw projectmanagement competenties. We bekijken samen aan welke competenties we iets kunnen bijdragen. Wij kijken wat het beste bij jou. Een projectmanager moet minimaal de volgende competenties in huis hebben om een project succesvol te leiden:

  • Algemene managementvaardigheden
  • Systematisch en resultaatgericht werken
  • Deskundigheid
  • Stressbestendigheid
  • Inzicht in belangen van alle partijen.

Unieke aanpak met Succesvolle projecten

Samen gaan we kijken waar de problemen liggen. We kijken naar hoe we jouw project beter en sneller kunnen laten verlopen. Succesvolle projecten levert altijd maatwerk. Wij denken namelijk dat er geen pakket bestaat met een aantal theorieën en tips die ervoor zorgen dat de problemen die projecten met zich meebrengen worden opgelost. Elk project is uniek en verdient een aanpak op maat. Succesvolle projecten helpt jouw project sneller, succesvoller en goedkoper te laten verlopen. 

Praktisch, eenvoudig en doelgericht

Dit zijn onze waarden. Hiermee bereik je meer en haal je het maximale uit jezelf en je team. Dus neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of plan een gratis strategiegesprek.

Meer informatie van Succesvolle projecten over de theorie van projectmanagement?

Contact opnemen
Contact opnemen
Succesvolle projecten contact

Contactformulier

Vul vrijblijvend het contactformulier in: