Plan van Aanpak: praktisch, eenvoudig en doelgericht opstellen

Herken je het volgende?

Eén van de grootste uitdagingen waar je als projectleider voor staat is het bedenken, schrijven, afstemmen en goedgekeurd krijgen van je Plan van Aanpak (ook wel Project Initiatie Document, Projectplan, … genoemd). Het is altijd weer balanceren tussen de tijd die je hieraan moet besteden, de diepgang en gedetailleerdheid en de praktische toepasbaarheid. Wanneer bepaal je of alles duidelijk en eenduidig is beschreven en je dus voldoende basis hebt om te gaan realiseren of dat je toch nog even wat extra aandacht aan je Plan moet besteden? Lastige evenwichtsoefening!

Wat zijn hiervan de gevolgen?

Doordat je niet precies kan beoordelen wanneer ‘goed = goed genoeg’ is, blijf je vaak veel te lang in deze fase hangen. Vele mandagen gaan zitten in het verder verbeteren en uitbreiden van je Plan van Aanpak, terwijl je eigenlijk moet gaan starten met de realisatie. Ook iedereen binnen de organisatie heeft een mening en wil dat ook zijn belangen uitgebreid aan bod komen. Voordat je het weet voel je je meer een schrijver dan een projectmanager. En blijkt het Plan van Aanpak, waarop je lang hebt zitten zwoegen, in de praktijk toch niet echt een leidraad voor het project te vormen. Dat kan en moet anders.

Want dat kan anders

Ben je op zoek naar dé manier om zowel meetbare resultaten te boeken als ook efficiënt en effectief te werken met een gedegen Plan van Aanpak? Dan ben je bij Succesvolle projecten aan het goede adres. Wij zorgen ervoor dat je de juiste technieken en methoden in de vingers krijgt. En tegelijkertijd optimaal kan samenwerken. Een Plan van Aanpak opstellen is vaak erg complex. Je hebt vaak met verschillende partijen te maken hebt. Zo werk je samen met collega’s, opdrachtgevers en andere betrokken. Succesvolle projecten helpt je om de kwaliteit van het leiden van projecten of het managen van processen te versterken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een goed Plan van Aanpak op te stellen. Of met een projectmanagement training. Ben je op zoek naar een organisatie die jouw helpt je project succesvol en snel te laten verlopen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Het opstellen van een Plan van Aanpak

Wanneer je graag snel en effectief te werk wilt gaan, is het opstellen van een Plan van Aanpak noodzakelijk. Succesvolle projecten helpt graag met het maken van een unieke aanpak. Wij bieden projectmanagement op maat aan en niet volgens de standaardmethoden. Wij gaan graag samen om de tafel om te bepalen welke oplossing het best werkt voor jouw organisatie. Zo geven we bijvoorbeeld een projectleiders cursus op maat (= ProjectBoost), waarbij een Plan van Aanpak opstellen een belangrijk onderwerp is. Een Plan van Aanpak bevat namelijk veel verschillende aspecten:

  • Inleiding van het Plan van Aanpak
  • Projectopdracht met onder andere de probleemstelling, doel en afbakening
  • Fasering met de definitie-, ontwerp-, voorbereidings-, realisatie- en nazorgfase
  • Projectbeheersing over tijd, geld, kwaliteit, informatie en de organisatie
  • De planning en analyses met de risico- en omgevingsanalyses en communicatieplan.

Succesvol met Succesvolle projecten

Elk project is complex en het is vaak moeilijk om dit goed te leiden naast je routinewerkzaamheden. Het is belangrijk dat de risico’s goed worden overzien. Projectmatig te werk gaan en een projectplan opstellen zijn vaak goede oplossingen, maar vragen vaak wel om een cultuuromslag. Succesvolle projecten helpt al een aantal jaar organisaties die worstelen met het succesvol doorvoeren van veranderingen. Het is namelijk niet eenvoudig om los te komen van bestaande patronen. Succesvolle projecten ondersteunt door middel van een aanpak op maat. Wij zorgen ervoor dat de gewenste cultuuromslag realiteit wordt door onze kennis op een nieuwe manier beschikbaar te stellen. Bij Succesvolle projecten kan je terecht voor onder andere een workshop, webinar, projectmanagement cursus of andere informatiebron. Jouw project is uniek en heeft een unieke aanpak nodig. De intake is geheel vrijblijvend, dus neem vandaag nog telefonisch contact met ons op. Succesvolle projecten zorgt ervoor dat jouw project succesvoller, sneller, goedkoper en met minder moeite verloopt voor een betere toekomst.

Meer informatie van Succesvolle projecten over een gedegen Plan van Aanpak van maximaal 2 A4-tjes?

Contact opnemen
Contact opnemen
Succesvolle projecten contact

Contactformulier

Vul vrijblijvend het contactformulier in: